Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κύπρος και Κρήτη μαζί, σε μουσικούς δρόμους.

Μουσική και τραγούδια που ακολουθούν την ελευθερία των τοπίων της Κύπρου και της Κρήτης  θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό, με την παράσταση του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη, «Της Θάλασσας και  τ’ Ουρανού Αέρινη ηχώ», που θα δοθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου,στο Ηράκλειο.

 
Φωτογραφία από συναυλία του Ανδρέα Α. Αρτέμη από το ιστολόγιο του συνθέτη: http://aartemhscomposer.blogspot.gr/

Η εκδήλωση έχει προγραμματισθεί να  πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ,στην "Πύλη της Βηθλεέμ" και οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Δήμου Ηρακλείου. Μάλιστα, οι οργανωτές αναφέρουν ότι "μουσική και ερμηνείες των τραγουδιών είναι υφασμένα  με την υπογραφή του Κύπριου μουσικοσυνθέτη και τους ποιητικούς στοχασμούς σπουδαίων δημιουργών από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Η Ιστορία των δύο νησιών που ταξιδεύει για πάντα, νικώντας το ποτέ. Με το μπλε της λάμψης και την ελπίδα της επιστροφής στη γενέθλια γη… Για να μας φέρνει με ‘ένα βήμα Ελπίδας , ακόμα πιο κοντά μ’ όλους της τέχνης τους ήχους".
Λαμβάνουν μέρος οι:
Ανδρέας Α. Αρτέμης:  πλήκτρα, τραγούδι και Διεύθυνση.
Κώστας Παναγιώτου: κιθάρα- τραγούδι
Γιώργος Σαξιατέ:  κιθάρα- τραγούδι  
Μαρία Τυράκη: τραγούδι
Στις αφηγήσεις η Μαρία Διακάκη. Στην παράσταση συμμετέχει η Σχολή Μπαλέτου της Ντίνας Βασιλάκη σε χορογραφημένες συνθέσεις  Ανδρέα  Α. Αρτέμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου