Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πανσέληνος του Αυγούστου στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων



       Συναυλία στον Αρχαιολογικό Χώρο Μαλίων θα δώσει τη βραδιά της Πανσελήνου, ο γνωστός κρητικός λαουτιέρης Μιχάλης Φραγκιαδάκης και το συγκρότημα  «Πύλη του Ήχου». Πρόκειται για τη μουσική βραδιά που  πραγματοποιείται στο μινωικό ανάκτορο τα τελευταία χρόνια, κατά την αυγουστιάτικη Πανσέληνο. 
   
 Το συγκρότημα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη απαρτίζουν οι: Μαρία Σκουλά (λύρα, τραγούδι), Μανόλης Αντωνογιαννάκης (λαουτάκι, τραγούδι), Κωστής Μαλαξιανάκης (μεσαιωνικό λαούτο, τραγούδι), Βαγγέλης Σκουλάς (κιθάρα, τραγούδι), Στρατής Φραγκιαδάκης (λαούτο), Γιώργος Σαλούστρος (θιαμπόλι, ασκομαντούρα) και Γιώργος Ξυλούρης (κρουστά).
  
Τη μουσική εκδήλωση οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου  και ο Δήμος Χερσονήσου με τη συνεργασία της ΚΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Οι οργανωτές μάλιστα αναφέρουν: "Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι η πιο ξεχωριστή στο έτος και υμνείται αμείωτα για χρόνια από ποιητές και στιχουργούς, ενώ αποτελεί ερέθισμα έμπνευσης για τους καλλιτέχνες.  Οι επισκέπτες, που κάθε χρόνο αυξάνονται στη θεσμοθετημένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού ανακτόρου Μαλίων, απολαμβάνουν κάθε φορά μια μοναδική εμπειρία μετρώντας τα βήματα τους ως σύγχρονοι περιηγητές στο πλάι της ιστορίας".
  Όσον αφορά στον πρόσφατο αυτό θεσμό η Περιφέρεια Κρήτης σημειώνει ότι πανελλαδικά συμμετέχουν περισσότεροι από 70 αρχαιολογικοί χώροι, ενώ είναι καθολική η εθελοντική προσφορά των εργαζομένων που θα μεριμνήσουν για τη νυχτερινή λειτουργία και φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου